Ponty szerb módra

Receptek / 14. 12. 2022
Ponty szerb módra

Hozzávalók:

  • 4 darab pontyfilé, egyenként 300 g
  • 1 citrom leve
  • 100 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • édespaprika
  • egy kevés liszt
  • egy kevés olaj

Elkészítés

A pontyfiléket meglocsoljuk citromlével, és kb. fél órára hűtőbe tesszük. Közben a fokhagymás vajhoz a puha vajat összekeverjük a frissen préselt fokhagymával, és jól megsózzuk, majd lefedve hűtőbe tesszük. A halfiléket egymástól 5 mm-re, kb. 7 mm mélyen bevagdossuk, bőségesen megsózzuk, és minden oldalát bedörzsöljük paprikával. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A halfiléket kevés liszttel beporozzuk, olajjal megkenjük, és 175 °C-os sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Tegyük át egy tányérra, kenjük meg a filét fokhagymás vajjal és tálaljuk burgonyasalátával, petrezselymes főtt burgonyával és zöldsalátával.

facebook-icon